BODY CONSCIOUSNESS

Respect your body – Feel and flow in your dance!

Σε αυτό τον κύκλο 6 συναντήσεων θα χρησιμοποιήσουμε ασκήσεις και πρακτικές οι οποίες ενδυναμώνουν την εσωτερική αίσθηση της κίνησης μας, εκφράζοντας τη μέσα στο χορό. 

Αναπνέουμε με τρόπο συνειδητό, νιώθοντας σε βάθος τη μυική μας μάζα, το σκελετό μας καθώς και το νευρικό μας σύστημα. 

Τεντώνουμε, λυγίζουμε και πλάθουμε το σώμα μας. 

Χρησιμοποιούμε την βαρύτητα της γης, αφήνουμε το βάρος του σώματος μας, κυλάμε στην επιφάνεια της γης και ερχόμαστε σε επαφή με άλλα σώματα γύρω μας.

Διευρύνουμε την αναπνοή μας με τρόπο κυκλικό και σφαιρικό.

Λαδώνουμε και συνδέουμε τις κλειδώσεις του σώματος μας, δημιουργώντας καλύτερη ευθυγράμμιση.

Νιώθουμε και συνδεόμαστε με τη φωνή μας, εντοπίζοντας που είναι μέσα στο σώμα μας και την ενεργοποιούμε με τον φανταστικό ήχο.

Σταδιακά αφήνουμε το σώμα μας να κινείται, να χορεύει ελεύθερα εκφράζοντας τις εσωτερικές μας ποιότητες, τους ρυθμούς που αναβλύζουν μέσα από τις μνήμες μας και τα αρχέτυπα τα οποία και είναι κομμάτι της κυτταρικής μας κληρονομιάς.

Μέσα από την καθοδηγούμενη χαλάρωση ακούμε και νιώθουμε πιο εναρμονισμένοι και πιο γειωμένοι μέσα στο σώμα μας. 

Είναι μια διαδικασία η οποία απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να σέβονται το σώμα τους και μέσα από αυτό να εκφραστούν δημιουργικά με τροπο μοναδικό.

Τα 6 σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις:
12, 19 Δεκεμβρίου 9, 16, 23, 30 Ιανουαρίου
με σταθερή ώρα 18:30 – 20:15 στην περιοχή της Καστέλλας στον Πειραιά, Επιδαύρου 7.

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος και κρατήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 6982032348

What is Body Consciousness ?

About Silvia Macchi

Η Silvia Macchi γεννήθηκε στη Ρώμη και ζει στην Ελλάδα.
Από μικρή ξεκίνησε σπουδές στο χορό με την ίδια τη μητέρα της και στη συνέχεια σπούδασε στην Ρώμη στο Istituto delle industrie Artistiche I.S.I.A. 

Συνέχισε τις σπουδές της στο χορό, την υποκριτική και το τραγούδι , προς μια ολιστική κατεύθυνση , πέρα από τις κλασσικές και μοντέρνες μορφές  βάζοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο ως ένα δημιουργικό ον, έτσι δημιούργησε το Body Consciousness και το Cocoon Art Therapy.

Εδώ και 25 περίπου χρόνια μελετά την προσωπική της εξέλιξη και έρευνα πάνω στην επιστήμη της πνευματικότητας στο R.O.S.E. Respecting Our Soul Essence.

Performer – Χορογράφος και Δασκάλα, η Silvia οδηγείται σε μια πορεία έρευνας και συνειδητής εξέλιξης μέσα από την έκφραση  του σώματος που κατανοεί ως μοναδικότητα, ψυχική –  συναισθηματική – πνευματική και σωματική.

Συνεργάστηκε ως performer solist με το θέατρο τέχνης του Κάρολος Κουν για το έργο  «Όρνιθες» του Αριστοφάνη στο θέατρο της Επιδαύρου, καθώς και παρουσίασε δικά της έργα, δράσεις και καλλιτεχνικά installations σε αρχαιολογικούς χώρους και θέατρα όπως στο ναό της Αφαίας στην Αίγινα για δύο συνεχόμενα έτη, στο νησί της Δήλου, στο θέατρο της Καρθαίας καθώς και στο ναό της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα.

Σε gallery όπως και άλλους χώρους οι οποίοι επιλέχθηκαν με κριτήριο τις ανάγκες των performances όπως το Intercontinental Αθηνών για το installation «La Piscina» με τον καλλιτέχνη Κώστα Βαρώτσo και για το video installation του Νίκου Navridi «Looking for a place» για την Βiennale του Σάο Πάολο και της Βενετίας.

Δραστηριοποιείται επίσης ως χορογράφος και ως καλλιτεχνική διευθύντρια της καλλιτεχνικής ομάδας «Synergy of Art».

Για περισσότερα από 25 χρόνια διεξάγει σεμινάρια Body Consciousness. Ατομικές συναντήσεις για ενήλικες, νέους και παιδια καθώς και σεμινάρια χαλάρωσης και οραματισμό σε εταιρείες όπως η εταιρεία Παπαστράτος.

Μαζί με τον σύζυγο της και designer Αντρέα Βαρώτσο έχουν δημιουργήσει το Il Nido Kea – Wellness Retreat στο νησί της Κέας στις Κυκλαδες, όπου φιλοξενούν εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις και διάφορες ακόμα δραστηριότητες σε όσους αναζητούν δημιουργικότητα, αρμονία και ειρήνη.