Εργαστήρι δημιουργικότητας και έκφρασης με οδηγό το σώμα

Ένα σεμινάριο για εφήβους και νέους.

Η τέχνη ως όχημα για να ανακαλύψω, να εξελίξω και να εκτιμήσω τις ικανότητές μου.

Μία ομαδική διαδικασία μέσω της οποίας ο καθένας μας καλείται να εκφραστεί αλλά και να μάθει να μοιράζεται, για έναν κοινό στόχο. Μέσα από την διαδικασία της δημιουργίας μπορούμε να μετατοπίσουμε και να μεταμορφώσουμε τον τρόπο σκέψης μας.

Η επαφή με την φύση και με την ενέργεια του αρχαίου τόπου ενεργοποιεί, μέσα από το σώμα, τις πνευματικές δυνάμεις μας και την αντίληψή μας, για να μπορέσουμε να εκφράσουμε με τον προσωπικό μας τρόπο, όσα νιώθουμε, βλέπουμε, ακούμε, φανταζόμαστε. Χρησιμοποιώντας την κίνηση, τον χορό, τον ρυθμό, την μουσικότητα, την φωνή, την γραφή, την εικόνα, τον λόγο.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να αντιληφθούμε τα ταλέντα μας και τις ικανότητές μας, για να ενδυναμώσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Επιλέγουμε έναν χώρο ως φυσικό σκηνικό και πηγή έμπνευσης, για να απελευθερώσουμε την δημιουργικότητά μας, να αναζωογονήσουμε τα συναισθήματά μας και να ξεδιπλώσουμε το ταλέντο μας.

Η δημιουργία ενός βίντεο, που θα αποτυπώσει τις κεντρικές φάσεις της δημιουργικής διαδικασίας, θα αποτελέσει το εξωτερικό μάτι του κινουμένου εργαστηρίου, που θα φθάσει στην σύνθεση μίας δράσης που θα έχει εμπνευστεί είτε από την εμπειρία στον αρχαίο χώρο της Καρθαίας, όπως και από τους ήχους, τα χρώματα, τις μυρωδιές της φύσης. Μίας δράσης που θα αντιπροσωπεύει την προσωπική εμπειρία του κάθε νέου, αλλά και την δυναμική που θα έχει δημιουργηθεί από όλη την ομάδα.

Η Silvia και ο Simone θα οδηγήσουν τα παιδιά σε αυτή την δημιουργική και εκπαιδευτική διαδικασία με σωματικές και πνευματικές δραστηριότητες: κίνηση, χορό, μουσική με το σώμα, ασκήσεις αναπνοής, ασκήσεις συγχρονισμού και συντονισμού, πρακτικές συγκέντρωσης και σωματικής συνειδητοποίησης. Για να αφυπνίσουν την ικανότητα ακοής του εαυτού μας και του περιβάλλοντα χώρου, να ενεργοποιήσουν την δημιουργικότητα, την φαντασία και την εκφραστικότητα, το πνεύμα συνεργασίας, την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση.

Οι ώρες εργαστηρίου είναι κάθε μέρα για 4 ώρες ( 16:00 – 20:00 ).

Η αναχώρηση από το λιμάνι του Λαυρίου, στις 18 Ιουλίου, θα είναι στις 08:30 με άφιξη στην Κέα στις 09:30 και η επιστροφή από την Κέα, στις 21 Ιουλίου, θα είναι στις 21:00 με άφιξη στο Λαύριο στις 22:10 ή για όσους επιθυμούν το τελευταίο δρομολόγιο από Κέα με αναχώρηση στις 21:45 και άφιξη στο Λαύριο στις 22:45.

Πράγματα που θα σας χρησιμεύσουν να έχετε μαζί σας για το περπάτημα στο μονοπάτι είναι:

  • Άνετα παπούτσια για περπάτημα
  • Ένα ελαφρύ σάκο
  • Καπέλο για τον ήλιο
  • Αντηλιακό
  • Μαγιό, πετσέτα και ρούχα για την παραλία
  • Νερό

Για επιπλέον πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Silvia στο 6982032348 ή μέσω email : si.macchi@yahoo.com

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.

 

Λίγα λόγια για την Silvia Macchi

Η Silvia Macchi γεννήθηκε στη Ρώμη και ζει στην Ελλάδα, έχει σπουδές στο χορό ξεκινώντας με την ίδια τη μητέρα της και στη συνέχεια σπούδασε στην Ρώμη στο Istituto delle industrie Artistiche I.S.I.A.

Performer – Χορογράφος και Δασκάλα, η Silvia οδηγείται σε μια πορεία έρευνας και συνειδητής εξέλιξης μέσα από την έκφραση του σώματος, ως χορογράφος και ως καλλιτεχνική της ομάδας «Synergy of Art».

Για περισσότερα από 25 χρόνια διδάσκει μια ολιστική προσέγγιση στην καλλιέργεια, την αντίληψη, τη συνειδητοποίηση και την έκφραση του ανθρώπινου σώματος, το Body Consciousness, διεξάγοντας σεμινάρια και ατομικές συνεδρίες σε ενήλικες, νέους και παιδιά. Ατομικές συναντήσεις για ενήλικες, νέους και παιδιά.

Μαζί με τον σύζυγο της δημιουργήσει το Il Nido Kea – Wellness Retreat στο νησί της Κέας στις Κυκλάδες, όπου φιλοξενούν εκδηλώσεις, σεμινάρια, συναντήσεις σε όσους αναζητούν δημιουργικότητα, αρμονία και ειρήνη.

Σύνδεσμοι – Video performing art :

“Αποτυπώματα”

Transform 2017

Synergy of Art

Τhe sea of feelings

 

Λίγα λόγια για τον Simone Mongelli

Μουσικός κρουστών, ντράμερ, Body Music performer, δάσκαλος

Παθιασμένος μουσικός ο οποίος διδάσκει πως να αφυπνίσουμε το σώμα, την ψυχή και το μυαλό μέσω του παιξίματος ρυθμών και συχνοτήτων χρησιμοποιώντας το ίδιο μας το σώμα – το πιο πρωτόγονο μουσικό όργανο.

Άριστος απόφοιτος Εθνομουσικολογίας (Ιταλία), και παραδοσιακών κρουστών(Ελλάδα), τα μουσικά του ενδιαφέροντα κυμαίνονται από την παραδοσιακή μουσική της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, μέχρι και στην παλαιά μουσική. Έχει ιδρύσει διάφορα μουσικά projects, έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και συνθέτες, σε στούντιο και live, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ,σε διάφορα μουσικά είδη (στην Ελλάδα με τον Θ. Μικρούτσικο, Ν. Μαμαγκάκη, D.Lynch, Ν. Τουλιάτο, Μ. Φαραντούρη, Β. Λεκκα, Ε. και Σ. Βουγιουκλή, Μ.Αχαλινωτόπουλο, Κίτρινα Ποδήλατα, Γ. Νέγκα, Γ. Φακανά…). Έχει δημιουργήσει και σκηνοθετήσει μουσικο-θεατρικές παραστάσεις, έχει υπάρξει διευθυντής ενός φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής της Ιταλίας, έχει δουλέψει για το θέατρο, το μιούζικαλ, και έχει συνεργαστεί με εικαστικούς καλλιτέχνες, ηθοποιούς, χορευτές.Έχει βραβευθεί στην Ιταλία και στην Ελλάδα, και έχει προσωπική δισκογραφία.

Ασχολείται με το Body Music από το 2007, και έχει μελετήσει και ύστερα συνεργαστεί με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του είδους παγκοσμίως (F.Barba, M. Pollak, K. Terry, L. Petronio, J. Melendez…). Έχει δημιουργήσει με τα χρόνια μία έντονα προσωπική γλώσσα, βασισμένη κυρίως στην μελέτη και την γνώση των παραδοσιακών ρυθμών και ήχων. Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό Body Music άλμπουμ, με πολύ σημαντικές διεθνείς συμμετοχές, και τον Οκτώβριο του 2017 παρουσίασε την παράσταση βασισμένη στο ίδιο έργο, Bodyterranean, στο IBMF, το μεγαλύτερο φεστιβάλ Body Music παγκοσμίως, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Keith Terry, στο οποίο έχει λάβει μέρος σταθερά τα τελευταία χρόνια, ως καλλιτέχνης και δάσκαλος, σαν σολίστ ή με τα δικά του projects (Kantu Korpu,Bodyterranean).

Διδάσκει κρουστά και Body Music σε ιδιαίτερα μαθήματα, σχολεία, εργαστήρια και σεμινάρια σε διάφορες χώρες, και χρησιμοποιεί την Body Music ως εκπαιδευτικό εργαλείο σε διάφορους τομείς, και σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Περισσότερα: https://www.simonemongelli.eu/ , https://simonemongelli.wixsite.com/bodymusic